Vi väljer Ekologiskt

Att välja ekologiskt är att bry sej om framtiden och sin egen och andras hälsa. 

Man hör ofta motargument om,  Att det är för dyrt (vanligaste argumentet) och att det är långa transporter som förorenar.

Dyrt är det inte om man tänker på den hälsomässiga aspekten. Det är dyrt att bli sjuk. Man riskerar ju att bli sjuk när kroppen tankas på med gifter från besprutade grödor, gifter och hormoner i kött osv.

Transporter, ja det är ett problem men ju mer vi köper desto större laster fraktas hit. Vi importerar mycket frukt o grönt under vintern så att importera mer ekologiskt skulle göra en stor skillnad och märkbart positiv påverkan på klimatet. Det är även mycket vi skulle kunna odla mera av i vårt land. Ökad ekologisk växthusodling skulle kunna byggas ut mer med och försörjas av förnybara energikällor, sol, vind, mer återvinning osv.

Slutsats: Välj ekologiskt och kravmärkt så långt det är möjligt, för en bättre framtid för oss alla.

Nedan, ur COOPs broschyr om KRAV märkt

#ekologiskt #kravmärkt #framtiden

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.